Десет съвета за здравословен живот в работата

Съвременният начин на живот и работа предразполагат към практикуването на навици, които влошават здравето ни.
Затова ще се доверим на стратегиите на Дънкан Селби, специалист по здравните въпроси. Той дава 10 съвета за по-оптимално ежедневие в работна атмосфера.
1. Удобни ли са обувките ви? Можете да спестите доста време от висене по спирките, като се откажете от обществения транспорт и заложите на краката си. Освен това по този начин ще бъдете физически по-активни.
2. Вземете си обяд от вкъщи и си носете леки закуски в офиса Случва ли ви се да ядете из ресторанти около работата? Вместо да се редите по опашки, започнете да си приготвяте собствен обяд. Не само че е по-евтино, но и ще следите какво конкретно слагате в устата си.
3. Контролирайте апетита за сладко
Ако сте били на стресираща среща или друго натоварващо събитие в рамките на работния ден, вероятно искате да нормализирате емоционалното си състояние с нещо супер калорично. Пропуснете! Идентифицирайте проблема и се насочете към здравословна алтернатива.
4. Не се превръщайте в човек, който не става от бюрото Уверете се, че правите почивки, в рамките на които ставате от бюрото и раздвижвате крайниците си. Така ще се борите успешно със стреса.
5. Настройте аларма Ако не умеете да следите как времето тече, докато изпълнявате всяка следваща задача, настройте аларма. Тя ще ви дава сигнал, че е време да се раздвижите.
6. Заменете капучиното със зелен чай Зеленият чай е отлична здравословна напитка, която стимулира доброто настроение. Съдържа кофеин, който ще ви ободрява винаги, когато имате нужда. Освен това в състава й откриваме аминокиселината тианин. Тя оказва отпускащ ефект и се бори с тревожността и умствения стрес.
7. Научете се да казвате „не“ Ако усещате наближаването на симптомите на стреса, веднага пренаредете приоритетите си.
Няма нищо по-важно в живота от здравето ви.
Научете се да казвате „не“.
8. Яжте редовно зеленчуци Дали менюто ви не страда от дефицит на зеленчуци? Те са удачен начин да намалите количеството калории, които приемате ежедневно.
Освен това съдържат завидно много хранителни вещества.
Супите, например, са идеални за попълване на менюто с оптимална доза зеленчуци.
9. Отделяйте време за закуска Стара е поговорката, че закуската е най-важното хранене за деня. Не пропускайте да заредите тялото си с нужната енергия в ранните часове.
10. Почиствайте бюрото zahisar.com

About Author

You may also like...

Add a Comment