Директивата в „Ботев“: Тотално подмладяване с кадри от школата

Директивата в „Ботев“ (Пловдив), поставена от клубното ръководство, е тотално подмладяване на представителния мъжки отбор предимно с кадри от детско юношеската школа. Това трябва да се стане за година, без значение кой ще бъде начало на треньорския щаб, съобщи за ПЛОВДИВ ДНЕС сигурен източник от клуба.
Дали старши треньорът на „жълто-черните“ Ферарио Спасов и помощниците му Лилчо Арсов и Деян Божилов ще останат и след Нова година, до когато са догорите им, засега не е ясно. Но който да дойде, нашествието на младата вълна футболисти от продуктивната школа ще продължи.
Феро и помощниците му следват засега неотменно заръката на клубното ръководство и това очевидно се харесва на шефовете им, сочат фактите.
Процесът на подмлядаване със собствени кадри започна с назначаването на старши треньор на „Ботев“ Ферарио Спасов и помощниците му Лилчо Арсов и Деян Божилов.
Така в групата от 18 футболисти за 3 поредни мача попаднаха цели 6 юноши – Димитър Тонев, Станислав Шопов, Иван Василев, Петър Итов, Атанас Стоименов и Станислав Работов.

Според запознати още поне трима-четирима юноши от младежките формации на „канарчетата“ в най-скоро време също ще бъдат привлечени при мъжете и сигурно ще заемат местата на някои от скъпоплатените прехавлени наемници, които доказаха отдавна, че не стават за такъв велик клуб като „Ботев“.
Браво за новата кампания! Така се прави!
Нали бъдещето винаги е било на страната на младите!
А и в „Ботев“ има дългогодишна традиция, която сигурто трябва да се продължи – да се залага на собствените кадри от собствената школа!

About Author

You may also like...

Add a Comment