Новият кмет Здравко Димитров: Ще решаваме проблемите на Пловдив заедно

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров и екипът му ще решават проблемите на града заедно с гражданите и всички политически партии, които имат добри идеи за развитието на региона. Това стана ясно по време на първата пресконференция на политическа паритя ГЕРБ – Пловдив след безапелационната победа на Зико над своя опонент за кметския пост Славчо Атанасов от Местна коалиция НФСБ (ВМРО – БНД). 

На балотажа Здравко Димитров спечели доверието на хората с 57,32%. Опонентът Атанасов му получи едва 38,10%.  
„Победителите в Пловдив – това сме ние, отборът на ГЕРБ. От 6 района в Пловдив, 6 са за ГЕРБ. Най-голямата група общински съветници е наша и кметът ни е със сериозна разлика пред вечния кандидат за кмет на Пловдив Славчо Атанасов“, обобщи резултатите от балотажа Менда Стоянова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Новият градоначалник добави, че битката не е била лека, а ГЕРБ ще удържи на предизборното си обещание да управлява с лице към хората. „Имахме много срещи с граждани на град Пловдив, в които те поставиха проблеми. Ще ги решаваме заедно. Всичко, което е добро, ще бъде надградено. Уверявам ви, че ще работим така, че тези, които не са гласували за ГЕРБ, след 4 години да дадат вота си за нас”, уточни Димитров.

По думите му ГЕРБ няма да влиза в договорки, но няма и да загърби политическите опоненти с добри идеи. „Ще работим с всички в Общинския съвет за доброто на Пловдив“, каза Димитров.

Новият градоначалник уточни, че най-вероятно в администрацията ще има рокади, защото всеки идва със свои екип и програма, но драстични промени няма да има. Здравко Димитров ще представи своя екип в понеделник. Дотогава старият кмет Иван Тотев ще освободи всички зам.-кметове. 

„Аз в уговорени мачове не участвам. Видяхте как го спазарихме Пловдив – с шест районни кмета и спечелен балотаж“. Така Здравко Димитров отговори  на въпрос дали е възможно да има зам.-кмет от друга политическа сила, на чиято подкрепа да се разчита в Общинския съвет.

По време на пресконференцията стана ясно още, че ревизия на мандата на Иван Тотев ще има. „Не мисля, че някой го е страх от ревизия. Предстои приемането на бюджета, така че това са нормални неща“, обясни Димитров.

Новият кмет на града под тепетата планира първо да се захване с решаване на проблема с тежкия трафик и намаляване на данък МПС. Данъкът в Пловдив е много висок и транспортните фирми излязоха навън, но такова решение трябва да мине през общинския съвет, уточни Здравко Димитров. 

Община Пловдив обслужва дълг от порядъка на 5,5% от местните приходи, стана ясно по време на пресконференцията. 

Междувременно народният представител Менда Стоянова подчерта, че местните избори в града под тепетата са минали под знака на толерантността. „Тук не чухме нападки и лични обиди. Всички участници бяха на ниво“, добави Стоянова.

С шестима районни кметове от ГЕРБ ще управлява новият градоначалник на Пловдив Здравко Димитров. Данните са окончателни при 100 процента обработени протоколи.

Район Централен ще управлява старият нов кмет Георги Стаменов с 54,93%, за Георги Титюков гласувалите са 36,95 %

Другият досегашен районен кмет – Димитър Колев, отново ще е кмет на Западен с 62.10 % спрямо 20.96 % за Десислава Йорданова (БСП).

Поста си на кмет на район запазва и Костадин Димитров, който единствен бе избран още на първия тур за кмет на Тракия.

Трима нови кметове ще управляват районите: Южен, Източен и Северен.

Костадин Язов връща управлението на Южен отново на ГЕРБ, спечелвайки с  47.77 % срещу досегашния кмет от ВМРО Борислав Инчев с 46.11 %

Досегашният шеф на общинската фирма Чистота Иван Стоянов се ползва с 60,84 % от доверието на жителите на Източен, а опонентът му  Илия Матаков (ЗС „Ал.Стамболийски) с 30.82 %. 

Новият кмет на Северен ще е Стоян Алексиев, досегашен шеф на общинското предприятие „Градини и паркове“. Той спечели  с 63.57 %, а опонентът му Атанас  Баташки (БСП) събра 28.40 %.

About Author

You may also like...

Add a Comment