Пловдивският университет награди 27 свои спортисти за отлични постижения през 2019-а година

27 елитни спортисти отличи и награди ръководството на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, за отлични спортни постижения през отминаващата 2019-та. Това стана на стилно и много семпло тържество в Ректората на вуза днес, при засилен интерес от страна на много студенти, преподаватели, гости и медии.
Зам.-ректорът на ПУ и ръководител на Спортния факултет проф. д-р Веселин Маргаритов лично награди най-добрите спортисти на вуза и отчете като много успешна изминалата спортна година за студентите от най-големия и най-престижен в Южна България университет.

„Отминава една окичена отново с много медали и високи спортни постижения спорна година за студентите от Пловдивски университет. Те винаги са били много активни в спорта, не случайно от университета са излизали много елитни спортисти, прославили България по света. През изминалата година отличаваме спортисти, които са не само гордост на Пловдивски университет, но и са постигнали отлични резултати като национални състезатели, спечелили са медали като държавни шампиони и носители на национални купи, каза проф. Маргаритов.

Сред наградените студенти са три пловдивски лекоатлетки от националния женски отбор на България – Кристина Борукова, Габриела Георгиева и Силвия Георгиева, волейболистките на държавния ни шампион и носител на националната купа „Марица“ – Кристина Караджова, Евгения Никова и Даниела Димитрова, националките по джудо Виктория Манукова, Симона Макакова и Цметелина Тахчилиева, както и футболистите Мартин Здравчев и Стоян Славков.
Срез призьорите са и успешните момичета от разширения състав на националния отбор на България по спорта аеробика – Гергана Демирева, Евалина Талева, Стефани Петрова и Джулия Георгакиева.
Ето и останалите наградени спортисти на ПУ днес: Димитър Стоицов, Виктория Тенчева, Михаела Райкова и Янка Стоянова – лека атлетика, Иво Вътов, Дилян Панев, Лия Сребрева и Йоана Пишманова – джудо, както и Нешка Брандийска, Елена Недева, Красимир Кралев, Симеон Манев – кикбокс.

СНИМКИ: Информационна агенция „Темпо Нюз“

About Author

You may also like...

Add a Comment