С инвестиционни проекти за 50 млн. евро Пловдив развива нова индустриална зона

С инвестиционни проекти за 50 млн. евро Пловдив развива нова индустриална зона, научи ПЛОВДИВ ДНЕС.
Идеята е на „Галакси Инвестмънт Груп”, чийто екип отдавна вече работи в тази посока, а един от най-атрактивните проекти на компанията, които се  развиват в тази локация, е Индустриален Парк Марково.
Ключовото местоположение на Пловдив превърна града в индустриален и бизнес център на България. Все повече компании, в това число и големи световни производители от различни сектори, инвестират и разширяват дейността си в региона.

Очакванията са само за тази година в района на втория по големина град в страната ни да стартират инвестиционни проекти за 50 млн. евро, които ще създадат 1500 работни места. Ще бъдат построени нови фабрики за авточасти, машини и електрооборудване.

Изключително удобна и атрактивна за малки и големи производства се оказва локацията на Околовръстен път Пловдив. Компаниите предпочитат да купуват парцели, до които има безпроблемен достъп, изградена инфраструктура, във фаза, в която могат да стартират инвестициите си веднага.

Теренът с големина 158 000 кв.м се намира в южната част на града, на 14 км и с лесен достъп до автомагистрала Тракия и на по-малко от 2 км от Митница Пловдив. Предлагат се и и различни варианти за развитие на зоната съгласно специфичните изисквания на инвеститорите, както и конкурентни цени спрямо други такива в региона. Възможна е продажбата на различни по големина парцели, съобразени изцяло с бъдещата дейност, която ще се развива в зоната. Първите покупки на терени вече са факт.

Изграждането на индустриална зона Марково на практика ще развива на юг град Пловдив.

Районът не е презастроен за разлика от районите на селата Раковски, Калояново и Куклен. Новият проект ще даде възможност на община Родопи да достигне бързо като индустриално развитие община Марица.

В последните години много големи и знакови компании инвестираха в терени край Пловдив.
Според наблюдателите на имотния пазар това се дължи на по–ниските производствени разходи и развита инфраструктура.
Пловдив – област има отлично развита транспортна инфраструктура, което подпомага процеса на индустриализация на региона. Допълнително конкурентно предимство е наличието на много и добре обучени кадри, които завършват университетите в града, както и възможността да се привлече работна ръка от околните общини.

По Investor.bg

About Author

You may also like...

Add a Comment