Учениците от основно училище „Захари Стоянов“ трупат знания в електронна среда с платформи на Google

Трета поредна седмица учители и ученици от Основно училище „Захари Стоянов“ в пловдивския квартал „Коматево“ работят ефективно в електронна среда.  Децата трупат знания и умения, като обучението им се извършва в платформата на Google G Suite за образованието.
Учениците  от начален и от прогимназиален етап работят активно в Google Classroom,  правят конферентни връзки чрез Google meet , решават тестове чрез  Google forms.
Презентациите, проектите и всички задания, които  изпълняват, те изпращат на своите преподаватели в реално време и  получават отговор за свършеното.

Учителите постоянно предлагат нови идеи, споделят ги с учениците, търсят тяхното мнение, използват креативността им.
Темите на заданията, материалите и ресурсите за съответния ден и час се качват своевременно във виртуалните класни стаи и учебният процес тече.
Ежедневно преподавателите  правят  връзка с родителите, търсят тяхното съдействие и споделят за резултатите на учениците.

Провеждат се всеки ден и онлайн родителски срещи, на които се обсъждат възникналите казуси.

„Основно училище „Захари Стоянов е част от голямото семейство на „Училища в облака“. Преподавателите ни са сертифицирани и обучени за работа в електронната  платформа на Google G Suite за образованието. Стартирахме дистанционното обучение успешно още в първия  ден – 16 март.
Работим  непрестанно  и сме доволни, че резултатите са обнадеждаващи. Не всичко е гладко все още, но си струваха големите ни усилията.  Добрите отзиви и оценки за нашата работа от страна на родителите много ни мотивират и задължават за още по-всеотдайна и успешна работа. Непрекъснато сме във връзка с Общественият съвет към училището, приемаме предложения, обменяме идеи. Цялата ни училищна общност се учим в движение, подкрепяме се и си помагаме.“, коментира директорът на основно училище „Захари Стоянов“  Елена Искилиева.

Тя допълва, че колегите й използват всички електронни ресурси, за да направят учебния процес достъпен, увлекателен и с положителен резултат  за учениците.

„За много кратък срок всички педагогически специалисти в училище проявиха големия си  професионализъм, приеха мисията присърце и успешно се пренастроиха за работа в електронна среда“, допълва Елена Искилиева.

About Author

You may also like...

Add a Comment