Ученичка от ОУ „Гео Милев” смая пловдивчани със завладяващ рецитал на „Опълченците на Шипка“ в градската градина

Училището чества националния ни празник с иновативен открит урок по родолюбие

Седмокласничката Нурает Ваджипова от основно училище „Гео Милев” – Пловдив смая днес пловдивчани със завладяващ рецитал на одата „Опълченците на Шипка“. 14-годишната ученичка, която усилено се готви да кандидатства „Актьорско майсторство“ в НАТФИЗ, така се вживя в изпълнението на Вазовия щедьовър, че за кратко успя да плени всички със своята артистичност. Бъдещата актриса заслужено получи бурни аплодисменти от дори случайно преминаващи през градската градина минувачи. Това стана по време на иновативен и много любопитен открит урок по родолюбие, с който училището отбеляза националния празник на България – 3 март.
Честването започна с прожекция на специален филм, изработен от екип от ученици и учители на ОУ „Гео Милев”, посветен на Освобождението на България. Видеото, в което актьори са ученици от школото, бе пуснато едновременно във всички класове. ѝ
Тържеството продължи с емоционално слово на директора на училището Анелия Кирова по повод националния ни празник – 3 март, и за годишнината от Освобождението на България, след което тя награди и най-активните ученици и преподаватели.
„Патриотичното чувство като че ли малко е ни позадрямало в тези трудни времена, но нашите ученици показаха нагледно, че са будни целогодишно. Съхраняването на традициите и възраждането на националното самосъзнание са важни аспекти в работата на учителите в нашето училище“, отбеляза Анелия Кирова.
После цялото училище да се включи в празнично шествие към Цар-Симеоновата градина в центъра на града. Там бяха поднесоха венци и цветя на паметника на Васил Петлешков и паметната плоча на всички знайни и незнайни финландски войници и офицери участвали в Руско-турската освободителна война /1877-1878/, за националната свобода и независимост на българите.
Тържеството завърши с поход и изкачване на монумента „Альоша“ на Бунарджика и с поднасяне на венци и цветя на паметника на „Цар Освободител“.

About Author

You may also like...